Möte grannsamverkan 26 oktober

Vi var på Grannsamverkans-möte i Torpskolans aula den 26 oktober för att få till oss det senaste inom brottsstatistiken bland annat.

Jag inväntar materialet från mötet i powerpoint-format och kommer återkomma med bättre och tydligare information då. Men som en liten "teaser" kan jag redan  nu meddela att Lerum sticker ut med i särklass mess villainbrott av de fyra kommuner som ingår i vårt polisdistrikt. I början av året var vårt område mer en tre gånger så utsatt. Polisen bekräftar att man lyckats fängsla en gärningsman och man kan också se att inbrotten sjunker avsevärd efter detta gripande, men fortfarande ligger Lerum högt.

Det som hjälp allra mest för att jaga bort tjuvar och förebygga inbrott, är nyfikna grannar som registrerar avvikelser och konfronterar okända figurer. Så fortsätta hjälpa varandra. Fråga vad hantverkaren har för ärende, fråga vem han ska besöka och kanske vad för jobb som ska utföras. Kolla med grannen som ni vet planerar att resa bort, om de vill ha hjälp att tömma brevlådan, eller vad det nu kan röra sig om.

Ser ni något som sticker ut, notera, registreringsnummer, signalement, tidpunkt osv och meddela polisen om inte annat. Facebook-gruppen "Vi som bor i Hulan" är ett eminent verktyg också.

Polisen har både möjlighet att ta emot samtal (11414) men man kan också anmäla via deras web-sida.

https://polisen.se/Utsatt-for-brott/Gor-en-anmalan/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.